Ai un magazin online? Iată ce trebuie să știi despre SEO Marketing

1 mai 2024
https://noa-digital.ro/wp-content/uploads/2024/05/7.png

Ai un magazin online și ai investit mult în arhitectura site-ului, în conținut și în elemente vizuale atractive, dar nu înțelegi de ce traficul este sub așteptări? Răspunsul este pe cât de simplu, pe atât de complicat. Pur și simplu, nu ai o strategie de SEO Marketing sau, altfel spus, îți lipsesc anumite elemente pe care motoarele de căutare le prioritizează în algoritmii lor de valorizare a conținutului de pe site.

Dacă vinzi produse și vrei să ai o vizibilitate cât mai bună a site-ului web, trebuie să apelezi la optimizarea acestuia, astfel încât să poți urca în clasamentul rezultatelor căutărilor utilizatorilor de internet, să atragi trafic și, în cele din urmă, să îți sporești vânzările. Pentru că SEO Marketingul implică proceduri complexe, analize, ale magazinului online propriu, dar și ale principalilor concurenți, adaptarea conținutului și a structurii, precum și o monitorizare constantă a performanțelor, alege să investești în servicii SEO specializate și vei vedea rezultatele pe termen mediu și lung!

Ține pasul cu evoluția e-commerce-ului, cu SEO Marketing!

Statisticile arată că, la nivel mondial, comerțul online este într-o creștere vertiginoasă, milioane de oameni efectuând zilnic comenzi de produse, de la cele pentru nevoile primare și până la cele care reprezintă mărci ale statutului social și ale dorințelor de autodepășire ale consumatorilor. 

Între două magazine cu produse similare, care sunt elementele care fac ca unul dintre acestea să aibă succes, iar altul să nu fie accesat decât de câteva persoane? Succesul unui site e-commerce este legat de SEO, atât de SEO on-page, cât și de SEO off-page.

seo magazin online

SEO pentru e-commerce este o strategie care îi ajută pe comercianții cu amănuntul să se claseze mai bine în rezultatele motoarelor de căutare. Un site web bine conceput și optimizat, cu un conținut de înaltă calitate, se va poziționa mai bine pe Google, crescând vizibilitatea magazinului și generând trafic. Cu alte cuvinte, SEO pentru e-commerce se concentrează pe optimizarea site-ului, ceea ce facilitează obținerea de lead-uri și conversii.

Spre deosebire de SEO pentru site-urile axate pe conținut, SEO pentru site-urile de comerț electronic înseamnă mai mult decât adăugarea de cuvinte cheie, scrierea de articole pe blog și obținerea click-uri pe link-uri. Trebuie să înțelegi cum funcționează motoarele de căutare și ce recompensează acestea. Iar acest lucru implică anumite cunoștințe practice de SEO pentru e-commerce, instrumentele de lucru și de analiză potrivite, precum și să ții cont de liniile directoare ale Google, să analizezi intenția cumpărătorului și să știi ce să implementezi și cum în site și în afara acestuia.

NOA Digital dispune de o echipă caracterizată de experiență și profesionalism, care te poate ajuta să îți crești vizibilitatea magazinului online, să obții traficul dorit și să îți crești rata de conversie.

Care sunt etapele pe care trebuie să le parcurgi pentru SEO Marketing?

În primul rând, atunci când îți dorești optimizarea site-ului de comerț, trebuie să vezi care sunt problemele cu care se confruntă acesta, să beneficiezi de un audit SEO, o analiză detaliată a poziției sale în SERP și a cauzelor ratingului scăzut. Acestea pot fi de ordin tehnic, legate de funcționarea site-ului, de lipsa unor elemente de conținut bine cotate de Google, cum ar fi cuvinte-cheie, etichete, categorii și de relevanța textului pentru tipul de produse pe care le comercializezi în mediul online.

strategie seo

De asemenea, această etapă poate include și un studiu comparativ cu un site pe care se vând produse din aceeași categorie cu ale tale și analiza SEO a acestuia, reținându-se elementele pe care ai putea să le implementezi în site-ul propriu. Totodată, auditul va viza și SEO off-page, relevanța și autoritatea site-urilor pe care plasezi linkuri care vor duce către site-ul propriu.

Trebuie să reții că strategia de SEO Marketing pe care o propunem și pe care o vom implementa împreună este legată strict de site-ul tău, chiar dacă ține, în linii mari, de anumite recomandări generale și de tendințele și algoritmii motoarelor de căutare.

 

De ce nu îți poți construi singur o strategie SEO pentru magazinul online?

În spatele succesului unor site-uri de comerț pe care le admiri și de la care probabil că ai achiziționat produse, stă o muncă uriașă în domeniul SEO, eforturile concertate ale unor specialiști care lucrează cu instrumentele digitale potrivite.

Fiecare pagină din site contează și poate fi generatoare de trafic. Specialiștii NOA Digital analizează în amănunt elementele cheie ale vizibilității și traficului, astfel încât să fie exploatate aspectele pozitive ale experienței de navigare și să fie corectate și optimizate cele care lipsesc sau sunt deficitare.

Suntem alături de tine și de site-ul tău în fiecare etapă, începând cu evaluarea sau auditul SEO, apoi cu strategiile potrivite, personalizate în funcție de afacere și implementate cu ajutorul celor mai bune practici, cu ajutorul cărora îți vei consolida poziția în clasamentul rezultatelor motoarelor de căutare, vei atrage trafic pe site și, în cele din urmă, îți vei spori vânzările. Odată optimizat, site-ul trebuie urmărit și adaptat pentru a se plia pe cerințele și modificările algoritmilor de vizibilitate ai Google. Este, deci, un proces complex și continuu, care îți asigură reușita pe termen mediu și lung.

Contactează-ne

Vrei sa afli mai multe despre serviciile NOA Digital? Completează formularul de contact și hai să ne cunoaștem!

    suntem aici pentru tine