Ce este marketingul afiliat?

18 mai 2022
https://noa-digital.ro/wp-content/uploads/2022/05/Ce-este-affiliate-marketing_-1280x624.jpg

Lumea digitală oferă numeroase oportunități de dezvoltare pentru brandurile care aleg să își construiască o prezențā în mediul online. Prin marketingul digital, companiile, indiferent de industria în care activează, au șansa să capteze un public care să genereze vânzări și interacțiuni, doar printr-un click distanță.

Practic, afacerea ta poate fi vizibilă pentru mai multe persoane din targetul tău, dacă știi să te foloseșți de tacticile și instrumentele potrivite de promovare și marketing. Astfel, pentru a atinge rezultatele de awareness și de vânzări pe care ți le doreșți, trebuie să începi cu o strategie de marketing și comunicare adaptată deopotrivă nevoilor de business, cât și potențialilor clienți.

Marketingul digital

Odată ce ai setat că obiectiv principal de a obține vizibilitatea și notoritatea brandului tău în mediul digital, trebuie, printr-o strategie de digital marketing smart, să alegi canalele de comunicare potrivite și să creezi conținut sub formă de texte creative, video, reclame care să stârnească interesul audienței și să îți genereze performanțele dorite. Raportat la marketingul tradițional, marketingul digital este mai precis și mai ușor de controlat atunci când vine vorba despre rezultate pe termen scurt, mediu și chiar lung. Ai posibilitatea de a încerca o altă varianta de promovare online, dacă, în urmă unei campanii, descoperi că un anumit canal nu a performat așa cum te-ai așteptat. Este un domeniu complex, unde actualizările se pot face în timp real,ceea ce înseamnă că nu poți spune că ai găsit rețeta care să se potrivească pe perioade îndelungate de timp, dar că ai o viziune mai clară chiar după o perioada mai scurtă de trial publicitar pe un anumit canal digital.

Un alt pas important în marketingul digital, este să înțelegi nevoile utilizatorilor de internet. În primul rând, comportamentul de consum, iar apoi nevoia care îi îndeamnă să caute produsele pe care le promovezi. Dacă ai o strategie sănătoasă, te vei putea bucură de notorietatea brandului, generare de trafic, creșterea vânzărilor și construirea unui brand de încredere.

În cazul comerțului electronic, real time marketing este extrem de important pentru a atinge vânzările previzionate. Ai ocazia să transmiți mesaje personalizate în funcție de interesele și obiceiurilor de consum ale publicului țintă, să faci up-selling pe produse sau servicii similare, sau să abordezi o strategie de gamification care să îți ofere rezultate foarte bune în campanie.

De asemenea, în mediul online îți poți construi relații de duratā alături de alte persoane sau platforme, care să îți promoveze produsele sau serviciile către o audiență selectată de ei. Iar tu, că brand, poți să țintești către rezultate optime, doar printr-o colaborare sinceră și sănătoasă.

Tot acest proces se numește afiliere, o altă latura a marketingului digital, unde sunt promovate serviciile și produsele unui brand, de către persoanele care descoperă lumea digitală prin PPC (Pay-Per-Click), marketingul SEO, Social Media sau alte agregatoare online (cashback sau cupoane de promoții).

Marketingul afiliat

Afilierea îți oferă șansa să câștigi un venit în plus, dacă ți-ai construit o prezențā în mediul online. Prin marketingul afiliat, ai posibilitatea de a-ți crește activitatea pe care o ai deja, dar și să oferi mai multă valoare clienților actuali.

Marketingul afiliat este un o modalitate foarte bună de genera vânzări semnificative, fiind benefic atât pentru brand, cât și pentru comercianții care promovează produsele sau serviciile. Practic, afilierea este un proces care implică trei părți: magazinul online – cel care promovează produsele – cumpărătorul.

În medie, un magazin online, dacă se folosește de afiliere în strategia de promovare a serviciilor, poate avea vânzări cu peste 15% mai mari, iar 40% dintre brandurile online consideră marketingul afiliat ca fiind crucial pentru succes.*

Afiliatul (cel care promovează serviciile sau produsele) va face toate demersurile necesare cât să fie cunoscut în mediul online. Aici, are o variatate de metode: o poate face prin Google ADS, SEO sau Social Media. Apoi, în funcție de domeniul în care își desfășoară activitatea, își va închega o relație sănătoasă și profesională cu magazinele online, pentru a le promova produsele. Dacă un consumator face o achiziție online, de pe link-ul pe care îl promovează pe un blog (în cazul în care face afiliere prin conținut), va câștiga un comision, pentru că înseamnă că s-a generat o conversie. Altfel spus, afiliatul promovează produsele brandului folosindu-se de mijloace sigure, ce înseamnă că va exista o probabilitate mai mare de achiziție, față de a intra pe un site, ghidat de rațiuni proprii.

Afiilierea este o metodă sigură și de viitor, iar asta îndeamnă brandurile să își externalizeze produsele și serviciile, către agenții de advertising sau prin formarea internă a unei echipe.

Pentru rezultate sigure și de lungă durata pentru afacerea ta, apelează cu încredere la servicii profesionale de marketing digital. NOA Digital te poate ajuta să ajungi în topul preferințelor consumatorilor din nișa aferentă business-ului tău, folosind metode de marketing diferite, precum pay per clickSEO și content marketing.

*sursă statistici: www.truelist.com

 

 

 

Contactează-ne

Vrei sa afli mai multe despre serviciile NOA Digital? Completează formularul de contact și hai să ne cunoaștem!

    suntem aici pentru tine