Web development în 2022 – provocări și rezultate

26 aprilie 2022
https://noa-digital.ro/wp-content/uploads/2022/04/Web-development-in-2022-provocari-si-rezultate.jpg

Anul 2022 este cu siguranță la fel de dinamic în ceea ce privește transformarea digitală ca și anii precedenți. Conform statistica.com, business-urile sunt mai deschise în a investi în tehnologie și digitalizare pentru a se diferenția de competiție, incluzând aici și tehnologii web în trend. Ca atare, există deja o creștere a investițiilor financiare în refacerea unui website, optimizarea acestuia, foarte multe companii fiind la prima astfel de redesign și update de website față de prima varianta lansată în trecut.

Iar dacă ne gândim că încă există business-uri cu website-uri non responsive și neadaptate diferitelor dispozitive de vizualizare, mobil, desktop, tabletă, în condițiile în care trăim în era AI și Crypto, putem înțelege, într-un fel, mecanismul care împinge dinamică digitalizarii accelerate.

În plus, business-urile au înțeles că majoritatea clienților stau pe internet, astfel încât pentru a ajunge la ei trebuie să își actualizeze site-urile că design, content, funcționalități tehnice și securitate, astfel încât să ofere utilizatorilor o experiență de brand în conformitate cu valorile promovate. Astfel, pentru a ajunge să satisfacă nevoile clienților, business-urile au nevoie să își regândească strategia de marketing și business ținând cont de ultimele tendințe în tehnologie web și web programming.

Așadar, care sunt aceste provocări  în 2022 pe care ar trebui să le rezolve orice developer care dorește să livreze un website de calitate unei companii care caută să își îmbunătățească vizibilitatea și performanțele în mediul online?

Development site de prezentare

Una dintre cele mai mari provocări o reprezintă experiență utilizatorului în site, care, de cele mai multe ori este îngreunată de site-uri care nu au toate funcționalitățile implementate, au un sistem de securitate viciat, pagini care se încarcă extrem de greu, sau pagini care nu sunt redirecționat către un conținut relevant și trădează așteptările utilizatorului.

De aceea, și rata de abandon a unui astfel de website este foarte ridicată și, deși așteptările companiei sunt de a genera leaduri și vânzări, realitatea este cu totul alta. Acest proces de înțelegere a cauzalității dintre website și vânzare, independent de calitatea produsului sau serviciului oferit clientului, este din ce în ce mai bine fructificat de către companii. Tocmai de aceea, observăm un focus mai mare din partea acestora asupra optimizării website-ului companiei.

Development magazin online

De asemenea, o altă barieră în achiziție din punct de vedere al interacțiunii într-un website o reprezintă lipsa intuitivitāții navigării pe site. În mod ideal, un client ar trebui să ajungă la click în pagină cu produsul dorit și să poată primi intuitiv content și informații relevante conform căutării sale inițiale.

De asemenea, este important că prin funcționalități de web programming moderne, website-ul să poată oferi un grad mai ridicat de interactivitate a userului, astfel încât să îl mențină timp mai îndelungat și să îi stimuleze achiziția finală.

De altfel, interactivitatea reprezintă un must în ceea ce privește obiectivele în dezvoltarea unui magazin online, întrucât scopul oricărei funcționalități web în acest sens este acela de a stimula cross-sales și a fascina utilizatorul prin prezentarea unei game de produse din care poate alege pentru a-și satisface nevoia pentru care a accesat website-ul de la început.

Aceste obiective de sales trebuie comunicate clar de la început oricărui website developer care preia proiectul și care trebuie să găsească soluțîi tehnice funcționale și estetice care să stimuleze și să întrețină interactivitatea userului în website.

Acestor provocări de ordin funcțional li se adaugă solicitările de integrări venite din partea clienților, care tind să fie din ce în ce mai sofisticate, atât ca estetică / design, cât și ca user experience și interactivitate. De aceea, trebuie setate de la început în fișa tehnică așteptările clienților și verificată capacitatea tehnică de a le putea satisface fără a compromite tehnic websiteul.

3 tendințe pentru 2022

·       Fără server – trendul serverless

Această tendința de web development pentru anul 2022 permite developerilor și companiilor care oferă servicii de web development să dezvolte și să ruleze website-uri și aplicații fără grija managementului unui server fizic, eliminând, astfel grija întreținerii și diminuarea costurilor logistice, dar și obținerea unui grad mai ridicat de flexibilitate.

De asemenea, tot un trend pentru anul 2022 este și acela al platformelor și al website-urilor de a trece la o arhitectură cloud, fapt care se traduce tot într-o serie de optimizări la nivel de costuri, suport tehnic și flexibilitate.

·       Inteligență artificială și chatbot

Platformele, aplicațiile și website-urile care au deja integrate componente de AI și chatbot sunt din ce în ce mai numeroase, tendința există încă din anii trecuți și a devenit foarte importantă anul acesta în ceea ce privește dezvoltarea produselor web.

Prin aceste două componente, AI și chatbot, se dorește îmbunătățirea experienței utilizatorilor pe site, creșterea gradului de loializare a acestora și captarea de date extra pentru a aduce optimizările necesare produsului web și odată cu acesta a serviciilor și produselor pe care compania le promovează către end consumer.

·       PWA – Progressive Web Apps

Tehnologia PWA permite utilizatorilor  de website-uri să vizualizeze conținutul de pe telefonul mobil fără a fi afectată viteza de descărcare. PWA este o aplicație care permite funcționalități identice cu ale unui website, dar cu o experiență nativă de mobile completă.

Printre avantajele acestei tehnologii menționăm flexibilitatea, creșterea vitezei de lansare în piață, realizarea update-urilor în timp real fără a afecta funcționarea aplicației, optimizarea costurilor de suport tehnic și development, instalarea fără probleme etc.

De asemenea, trenduri din ce în ce mai pregnante în anul 2022 precum căutarea vocală, blockchain, IoT și SPA – Single Page Search vor deveni extrem de utilizate în următorii anii și vor sta la baza dezvoltărilor web și a produselor web din următoarea perioadā, poate chiar deceniu.

 

Contactează-ne

Vrei sa afli mai multe despre serviciile NOA Digital? Completează formularul de contact și hai să ne cunoaștem!

    suntem aici pentru tine