Social Media Management – ce inseamna?

21 aprilie 2022
https://noa-digital.ro/wp-content/uploads/2022/04/Social-Media-Management-ce-inseamna-1280x720.jpg

Social Media Management este procesul de creare si publicare a continutului in mediul online, bazandu-se pe o strategie adaptata nevoilor audientei unui brand. In functie de obiectivele acestuia, procesul include unul sau mai multe canale (Facebook, Instagram, LinkedIn, Youtube, TikTok etc.), pentru toate urmarindu-se monitorizarea conversiilor online, raportarea performantei si testarea continua.

Prezenta in mediul online este o necesitate pentru fiecare brand, pentru a-si face cunoscute serviciile si produsele. Astfel, activitatea trebuie coordonata de catre un digital manager care sa se ocupe de implementarea unor tactici care sa asigure o buna reputatie in mediul online.

Social Media Management, inseamna, inainte de toate, construirea unei strategii, compusa din:

  • Analiza brandului: pe ce platforme sociale este prezent brandul, crearea unui raport care sa urmareasca indicatorii principali in mediul digital, analizarea competitiei;
  • Setarea obiectivelor: prezenta in mediul online se creaza pe baza unor obiective setate inaintea de a publica prima postare, indiferent de canal. Prin urmare, ele trebuie sa fie specifice, masurabile, realizabile, relevante si stabilite in functie de timp (in cat timp poti obtine ce ti-ai propus);
  • Stabilirea si monitorizarea indicatorilor performantei (KPIs): odata setate obiectivele, oricarui social media manager ii va veni mult mai usor sa stabileasca si sa urmareasca indicatorii de performanta pe care trebuie sa ii atinga, in acord cu misiunea brandului. Ca de exemplu, daca a fost setat ca obiectiv de a avea 5000 de urmaritori pe contul de Instagram / Facebook in urmatoarea perioada, audienta trebuie sa creasca constant in fiecare luna;
  • Analiza publicului: Succesul in social media se cunoaste in functie de audienta careia te adresezi. Astfel, trebuie sa fie analizat publicul, ca tacticile de promovare si creare de continut sa fie adaptate nevoilor. Analiza incepe de la audienta actuala, prin gasirea de noi metode de a atrage potentiali consumatori;
  • Alege canalele de social media: Un aspect foarte important, pentru ca nu orice canal se potriveste. Inainte de a incepe sa creezi profiluri pe platformele posibile, trebuie sa afli, ca un digital manager, ce canale ofera cea mai mare valoare brandului promovat. Analizarea datelor demografice care ajuta sa conturezi profilului consumatorului ideal este un prim pas;
  • Crearea unui calendar editorial: Ultimul pas, dupa analizarea publicului tinta si setarea obiectivelor, este crearea unui calendar editorial pentru platformele unde s-a stabilit promovarea continutului.

Social Media inseamna mai mult decat atat. Este un adevarat ecosistem unde, cu instrumentele potrivite, fiecare brand poate fi castigator in fata competitiei si a potentialilor clienti. Spre exemplu, marketingul SEO sau marketingul afiliat pot fi componente valoroase pentru strategia de marketing a unui brand. Ca un digital specialist este important sa cunosti tot ce merge pentru brandul pe care il promovezi, sa ajunga in atentia consumatorilor.

Ce este marketingul SEO in Social Media

Atunci cand promovezi un anumit produs sau serviciu, iti doresti sa apari in primele cautari din Google. Poti sa obtii asta, folosindu-te de SEO (Search Engine Optimization). SEO este o caramida solida a marketingului digital, avand in vedere ca in fiecare zi consumatorii isi cauta un raspuns la nevoile pe care le au prin motoarele de cautare. O pozitionare cat mai vizibila in GOOGLE, se traduce intr-o posibila vanzare, pentru ca este prima interactiune cu un produs similar.

SEO presupune familiarizarea cu factorii de clasare in motoarele de cautare si crearea de continut care trebuie indexat. Tot in aceasta etapa putem vorbi si despre marketingul prin continut, o abordare strategica de marketing, cu scopul de a crea si valorifica continutul relevant si valoros, pentru a capta o audienta bine definita.

Pentru ca potentialii tai clienti stau pe retelele de socializare, este important ca si continutul din site-ul tau, fie ca este vorba despre articole de blog specializate sau pagini in care sunt detaliate beneficiile produselor sau serviciilor brandului, sa fie vizibil pe canalele de Social Media dedicate. Cu siguranta, vor atrage privirile curioase, iar consumatorii interesati vor ajunge in site si vor afla mai multe informatii despre produsele care le-au starnit interesul.

Ce este marketingul afiliat

Industria e-commerce este intr-o continua crestere, asta pentru ca, fiecare magazin fizic isi doreste sa fie cat mai aproape de consumatori, prin prezenta in mediului online. De altfel, tot datorita cresterii comertul electronic, pot creste si veniturile celor care au posibilitatea sa le promoveze prin propriile canale, prin afiliere.

Marketingul afiliat iti ofera posibilitatea sa iti cresti veniturile prin promovarea produselor si serviciilor magazinelor online, iar tu ca partener afiliat, esti recompensat prin cu un comision pentru furnizarea serviciilor comerciantului.

Avand in vedere cele de mai sus, putem spune ca Social Media este un mecanism digital complex, in care fiecare brand poate cunoaste o accelerare a vanzarilor, daca foloseste instrumentele potrivite de promovare online. Totul se intampla pe baza unui strategii gandite in functie de nevoile audientei, ca rezultatele sa fie vizibile si durabile.

 

 

 

Contactează-ne

Vrei sa afli mai multe despre serviciile NOA Digital? Completează formularul de contact și hai să ne cunoaștem!

    suntem aici pentru tine