Într-o lume digitalizată cu forța din cauza pandemiei din 2020, aproximativ 36% din business-uri încă nu au un website de promovare a produselor și serviciilor companiei.
Suntem într-o perioadā în care aproape toată lumea face cumpărăturile în online, iar a nu avea un website înseamnă a pierde o deschidere foarte mare către clienți din toate colțurile lumii. De ce ar vrea cineva să facă asta?
Ei bine, mulți business owneri pornesc de la ideea că produsul este suficient de bun pentru a se vinde sigur, sau că prezența online printr-un site este o cheltuiala prea mare pentru scopurile business-ului respectiv. Dacă, totuși, îți dorești ca business-ul tău să fie prezent în mediul online, pentru un website simplu de prezentare, consultând internetul vei găsi cu siguranță agenția de web development potrivită nevoilor business-ului tău și bugetului pe care dorești să-l aloci.
Ceea ce este cu adevărat important se rezumă la scopul pentru care dorești să creezi un website și modul în care acesta poate fi valorificat. Acest lucru înseamnă că dacă îți dorești interacțiune, conversii și profitabilitate, atunci ai nevoie de mai mult de o agenție de web development, iar bugetul investit va fi mai mare pentru că focusul va fi pe experiență de brand prin intermediul website-ului și pe rezultatele pe care îți dorești să le obții business wise.
Prețul unui website depinde de designul pe care îl dorești, de funcționalitățile implementate și de orice alte integrări speciale de care business-ul tău are nevoie pentru a produce.
Pentru un website complex care își propune cele de mai sus, o agenție tradițională de web development nu este suficientă. Echipei de programatori i se vor alătură și alți specialiști, precum: web designer, UI / UX designer, un specialist SEO și un Project Manager cu experiență. Având în vedere complexitatea echipei, așteptările clientului ar trebui să fie la fel de ridicate atunci când vorbim despre rezultate, cât și raportat la investiția în acest proiect de brand.
Însă, pentru a putea alege informat, trebuie să cunoști ce îți poate oferi o agenție de web development și creație cu experiență care să aducă afacerii tale plus valoare.
În primul rând, în momentul în care intri în contact cu o astfel de agenție de web development cu experiență avansată în managementul proiectelor complexe, prima interacțiune o vei avea cu un account manager dedicat, care are că scop principal să transmită viziunea ta despre site către echipa de dezvoltare și design, asigurându-se că toate elementele pe care tu le dorești să fie incluse în website, chiar să se regaseascā în varianta finală a site-ului.
Echipa de dezvoltare este alcătuită dinr-un web designer, un developer și un specialist în web design UI /UX. Web Designerii sunt oameni creativi, care știu ce trebuie și ce nu trebuie să apară într-un website pentru că acesta să fie cât mai intuitiv și ușor de folosit de către clienți.
Pentru că experiența clientului pe site de la prima interacțiune la conversie este extrem de importantă, este foarte important să existe un user flow coerent și ușor de urmat. Cu cât traseul clientului pe site este mai clar, cu atât pașii până la conversie sunt mai scurți și mai fructuoși.
În schimb, developer-ul are grijă de funcțiile site-ului, caracteristicile, aplicațiile și elementele care sunt esențiale pentru că site-ul să se potrivească cu modelul de business pe care îl ai. În plus, developerul se asigurā nu doar de funcționalitatea site-ului, ci și de eventuale erori și de securitatea informațiilor.
Acest demers, acompaniat de un audit tehnic SEO, ajută website-ul companiei să fie conform regulilor Google și să câștige trafic online.
Ca atare, este important să se mențînă o legătură continuă și transparență între business owneri, agenția de web development și agenția de SEO pentru că site-ul companiei să fie complet funcțional și optimizat încă de la început.
Acum, pentru că știm ce specialiști au grijă că proiectul nostru digital, pentru că acesta să prindă contur, iar mai apoi să fie funcțional, ne rămâne să lămurim ce se întâmplă practic pe perioada dezvoltării website-ului.
Discutarea planurilor cu clientul
Primul pas al fiecărui proces de proiectare și dezvoltare a site-ului web ar trebui să fie o întâlnire cu clientul. Echipa va aranja un apel telefonic, un video call sau o întâlnire față în față pentru a discuta despre ceea ce îți dorești pentru site-ul tău.
Echipa de web development va va adresa câteva întrebări de profilare pentru a putea veni cu propuneri adaptate pentru specificul business-ului.
Printre acestea se pot regăși:
- Care sunt obiectivele tale pentru site?
- Cine este publicul tău țintă?
- Orice elemente specifice pe care doriți să fie incluse?
- Cea mai bună abordare pentru a va proiecta site-ul?
Crearea unui Wireframe
Apoi, echipa tehnică va crea un wireframe. Acesta este practic un plan al site-ului care se uită la felul în care sunt așezate în armonie toate elementele și caracteristicile acestuia, farā a face referire la ceea ce înseamnă design de website. Este similar cu schițele unei case sau cu orice altă schițā, care îți arată structura macro.
Codarea website-ului
Codul este limbajul utilizat pentru a construi site-ul în mod personalizat, din back-end, și va apărea că un website funcțional atunci când un utilizator va caută un serviciu sau un produs similar cu cele comercializate de către companie.
Nu toate agențiile de web development asigura testarea și auditarea SEO înainte de lansarea website-ului, însă cele mai experimentate pun la dispoziția clientului și aceste opțiuni, extrem de importante pentru dezvoltarea, ulterioară, a performanțelor site-ului.
Practic, testarea înseamnă a verifică dacă site-ul, într-o varianta cât mai apropiată de final funcționează corespunzător și oferă clienților experiență dorită, facilitând navigarea și conversia.
De exemplu, testarea A/B pune două versiuni diferite ale site-ului în față unor persoane diferite. Designerii și developerii web vor monitoriza apoi rezultatele de la fiecare varianta pentru a găși elementele care funcționează cel mai bine. Este o modalitate excelență de a optimiza cu adevărat un site și de a te asigura că acesta va aduce valoare business-ului.
Așadar, un website al companiei este că o prezentare, o carte de vizită mai amplă a business-ului în față potențialilor clienți de pe internet. Ia-ți răgaz în a alege partenerul potrivit și asigura-te că acesta poate oferi toate activitățile de digital performance și web development de care ai nevoie pentru a securiza investiția în site-ul companiei și pentru a începe să adaugi valoare adăugată business-ului prin conversii online.
Dacă dorești o discuție preliminară cu unul dintre specialiștii NOA Digital, îți stăm la dispoziție oricând cu informații complete despre cum se construiește un website, astfel încât să răspundă nevoilor companiei.