SEO Marketing – ce înseamnă?

7 martie 2022
https://noa-digital.ro/wp-content/uploads/2022/03/SEO-Marketing-ce-inseamna.jpg

Dacă vrei să îți crești vizibilitatea în mediul online și pentru a genera trafic pe site-ul business-ului tău, SEO – optimizarea pentru motoarele de căutare – este o tactică esențială pentru brandul tău. Jason Barnard spune că SEO ”este artă și știință de a convinge motoarele de căutare precum Google, Bing și Yahoo să recomande conținutul tău utilizatorilor acestora că fiind cea mai bună soluție la problema lor.”

Search Engine Optimization

După cum am menționat, SEO înseamnă „optimizare pentru motoarele de căutare”, iar în termeni simpli este echivalentul procesului de îmbunătățire a site-ului tău pentru a-i crește vizibilitatea, atunci când oamenii caută produse sau servicii legate de afacerea ta în diferite motoare de căutare. Pe măsură ce paginile tale au o vizibilitate mai bună în rezultatele căutării, cu atât este mai probabil să atragi atenția și să atragi potențiali clienți către afacerea ta.

Dacă te întrebi cum funcționează SEO, motoarele de căutare folosesc botii pentru a accesa cu crawlere paginile web, mergând de la un site la altul și colectând informațîi despre aceste pagini, pe care mai apoi le plasează într-un index. Aceștia estimează în ce măsură un site sau o pagină web îți oferă informații relevante pentru ceea ce cauți. Practic, indexarea este că o biblioteca digitală din care un bibliotecar îți oferă toate indiciile necesare pentru a te ajută să găseșți exact ceea ce îți trebuie în acel moment. Astfel, algoritmii analizează paginile indexate, țînând cont de sute de factori sau semnale de clasare, pentru a determina în ce ordine ar trebui să apară paginile în rezultatele căutării pentru o anumită interogare.

Ce este marketingul SEO?

SEO înseamnă optimizare pentru motoarele de căutare, care este un set de practici menite să îmbunătățească aspectul și poziționarea paginilor web în rezultatele de căutare organice. O agenție de SEO marketing te va ajută cu o strategie SEO puternică, pentru a-ți îmbunătăți calitatea și cantitatea traficului către site-ul tău și pentru a face diferența prin advertising. Iar asta o va face prin intermediul căutării organice, prin care oamenii pot descoperi și accesa conținutul care îi interesează. Pentru a înțelege importantă SEO, împărțim această definiție în trei determinante:

  • Rezultate organice de căutare: listările neplătite de pe o pagină cu rezultate ale motorului de căutare, pe care acesta le consideră că fiind relevante pentru interogarea utilizatorului.
  • Calitatea traficului organic: cât de relevante sunt utilizatorul și interogarea să de căutare pentru conținutul care există pe site-ul tău.
  • Cantitatea de trafic organic: numărul de utilizatori care ajung pe site-ul tău prin rezultatele căutării organice.

Strategia de SEO marketing te va ajută, așadar, să îți îmbunătățești vizibilitatea site-ului prin intermediul cuvintelor cheie, încurajând utilizatorii să dea click către acesta. Pe lângă rezultatele organice obținute, vei reuși să îți înțelegi mai profund publicul, întrucât se derulează un proces de cercetare pentru a descoperi și viza cuvinte cheie relevante în căutările acestuia. O strategie serioasă de SEO marketing va performa în permanentă monitorizare, teste, optimizări și ajustări pentru a genera succes pe termen lung și pentru a oferi un return of investment solid.

SEO Marketing este o practică detaliată, pe care numai o agenție specializată în domeniu va reuși să aprofundeze și să te ajute să înțelegi misterele optimizării SEO și modul în care te poți remarcă în mediul online. Noi, cei de la NOA Digital  suntem mai mult decât pregătiți să găsim răspuns și sens provocărilor cu care afacerea ta se confruntă în mediul online!

    Contactează-ne

    Vrei sa afli mai multe despre serviciile NOA Digital? Completează formularul de contact și hai să ne cunoaștem!

      suntem aici pentru tine