SEO Marketing – ce inseamna?

7 martie 2022
https://noa-digital.ro/wp-content/uploads/2022/03/SEO-Marketing-ce-inseamna.jpg

Daca vrei sa iti cresti vizibilitatea in mediul online si pentru a genera trafic pe site-ul business-ului tau, SEO – optimizarea pentru motoarele de cautare – este o tactica esentiala pentru brandul tau. Jason Barnard spune ca SEO ”este arta si stiinta de a convinge motoarele de cautare precum Google, Bing si Yahoo sa recomande continutul tau utilizatorilor acestora ca fiind cea mai buna solutie la problema lor.”

Search Engine Optimization

Dupa cum am mentionat, SEO inseamna „optimizare pentru motoarele de cautare”, iar in termeni simpli este echivalentul procesului de imbunatatire a site-ului tau pentru a-i creste vizibilitatea, atunci cand oamenii cauta produse sau servicii legate de afacerea ta in diferite motoare de cautare. Pe masura ce paginile tale au o vizibilitate mai buna in rezultatele cautarii, cu atat este mai probabil sa atragi atentia si sa atragi potentiali clienti catre afacerea ta.

Daca te intrebi cum functioneaza SEO, motoarele de cautare folosesc botii pentru a accesa cu crawlere paginile web, mergand de la un site la altul si colectand informatii despre aceste pagini, pe care mai apoi le plaseaza intr-un index. Acestia estimeaza in ce masura un site sau o pagina web iti ofera informatii relevante pentru ceea ce cauti. Practic, indexarea este ca o biblioteca digitala din care un bibliotecar iti ofera toate indiciile necesare pentru a te ajuta sa gasesti exact ceea ce iti trebuie in acel moment. Astfel, algoritmii analizeaza paginile indexate, tinand cont de sute de factori sau semnale de clasare, pentru a determina in ce ordine ar trebui sa apara paginile in rezultatele cautarii pentru o anumita interogare.

Ce este marketingul SEO?

SEO inseamna optimizare pentru motoarele de cautare, care este un set de practici menite sa imbunatateasca aspectul si pozitionarea paginilor web in rezultatele de cautare organice. O agentie de SEO marketing te va ajuta cu o strategie SEO puternica, pentru a-ti imbunatati calitatea si cantitatea traficului catre site-ul tau si pentru a face diferenta prin advertising. Iar asta o va face prin intermediul cautarii organice, prin care oamenii pot descoperi si accesa continutul care ii intereseaza. Pentru a intelege importanta SEO, impartim aceasta definitie in trei determinante:

  • Rezultate organice de cautare: listarile neplatite de pe o pagina cu rezultate ale motorului de cautare, pe care acesta le considera ca fiind relevante pentru interogarea utilizatorului.
  • Calitatea traficului organic: cat de relevante sunt utilizatorul si interogarea sa de cautare pentru continutul care exista pe site-ul tau.
  • Cantitatea de trafic organic: numarul de utilizatori care ajung pe site-ul tau prin rezultatele cautarii organice.

Strategia de SEO marketing te va ajuta, asadar, sa iti imbunatatesti vizibilitatea site-ului prin intermediul cuvintelor cheie, incurajand utilizatorii sa dea click catre acesta. Pe langa rezultatele organice obtinute, vei reusi sa iti intelegi mai profund publicul, intrucat se deruleaza un proces de cercetare pentru a descoperi si viza cuvinte cheie relevante in cautarile acestuia. O strategie serioasa de SEO marketing va performa in permanenta monitorizare, teste, optimizari si ajustari pentru a genera succes pe termen lung si pentru a oferi un return of investment solid.

SEO Marketing este o practica detaliata, pe care numai o agentie specializata in domeniu va reusi sa aprofundeze si sa te ajute sa intelegi misterele optimizarii SEO si modul in care te poti remarca in mediul online. Noi, cei de la NOA Digital Architects suntem mai mult decat pregatiti sa gasim raspuns si sens provocarilor cu care afacerea ta se confrunta in mediul online!

    Contactează-ne

    Vrei sa afli mai multe despre serviciile NOA Digital? Completează formularul de contact și hai să ne cunoaștem!

      suntem aici pentru tine